Phish Verified by Visa и реакцията на Банка ДСК


Седмица след като в българското уеб пространство се разпращаше измамният email от името на Visa в електронната система на Банка ДСК беше поместено съобщението:

Внимание!
Не се доверявайте на съобщения, които обещават защита на банкови карти без участието на Вашата Банка.
Уважаеми Клиенти,
Уведомяваме Ви , че допълнителна защита на карти Visa, в съответствие с програмата Verified By Visa би могла да се осъществи единствено чрез Банката, издала картата, а не чрез регистрация в интернет страници.

Не знам дали други банки са реагирали, но това е радващо, че дори по такъв начин се прави някакво предупрежение към клиентите.


2 Отговори на “Phish Verified by Visa и реакцията на Банка ДСК”

  1. На мен ситуацията ми изглежда като след дъжд качулка. Случайно преглеждах един форум и се натъкнах на темата за измамния email от името на VISA, на следващия ден получих два такива мейла, ако не бях предупреден сигурно щях да съм поредния измамен..

  2. Добрата новина, е че URL-ите във писмото много бързо бяха спрени и на тях вече не се отваряше нищо.

    В интерес на истината аз го получих много в началото (поне нямаше много отзиви). Малко след това видях, че Георги Чорбаджийски е писал в блога си за същото писмо. В първия момент си помислих, че е истинско, но като видях подателя и започнах да се съмнявам. От къде на къде Виза ще ми имат email-a. Нормално е да ми пратят email от Банката. Затова и не предприех мерки. Щях да направя една проверка дали това е истинско, но Чорбаджийски ми спести мъченето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.