Vista Upgrade

След покупката на ThinkPad, получих възможността да се сдобия с Windows Vista безплатно (на цената на транспортните разходи). Разбира се възползвах се от възможността, регистрирах се в посочения от resaler-a web страница, след което беше необходимо да заплатя транспортните разходи и разни такси в размер на 18.32 Евро. Платих ги чрез Virtual Visa от Банка ДСК и зачаках… . След известно време видях в ДСК Директ-а (електронното банкиране на Банка ДСК), че имам известна сума пари по виртуалната сметка. Тъй като там не държа никакви средства от съображения за сигурност, се учудих и се замислих защо са там. Сумата ми беше позната и тя беше еквивалента в левове на 18.32 Евро. Не след дълго получих и email, в който се казваше, че не могли да изтеглят сумата от сметката ми да се регистрирам отново с друга карта, във възможно най-кратък срок (до 3 дни). Срока за регистрацията вече беше изтекъл и нови заявки не се приемаха, но все пак аз получих втора възможност.

Въоръжен с Виза с billing address в Аляска реших да направя повторното плащане. Поради липса на интернет използвах +359891000 (CSD на Глобул) и за 30 минути успях да стигна до извода, че не мога да си поръчам Windows-a, в различна държава от тази в която е издадена кредитната карта. Като отчаян последен опит се опитах да платя отново с моята Virtual Visa. Разбира се резултата беше същия, като разбрах това около 3 седмици след регистрацията, като получих email с обяснение за невъзможността да получа желаната стока. Прежалил бях сумата, след като веднъж ми я бяха върнали, реших че всичко е свършило. За мое учудване два месеца след като съм се регистрирал сумата ми беше върната по сметката. Не знам каква е причината, явно наистина не е била получена, а е била някъде в междубанковото пространство и след като не е намерен рецепиент ми е била върната по сметката.

Важното е, че ще карам на XP. Замислих се дали да сложа една Федора, но работата ми из разни офиси и фирми ме принуждава да използвам Windows. Да използвам две системи за работа не е никак удобно поне, аз не мога да намеря удобство в това и затова за момента оставам само с комерсиалната операционна система – тази на Microsoft.

Powered by ScribeFire.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.