Vista Upgrade


След покупката на ThinkPad, получих възможността да се сдобия с Windows Vista безплатно (на цената на транспортните разходи). Разбира се възползвах се от възможността, регистрирах се в посочения от resaler-a web страница, след което беше необходимо да заплатя транспортните разходи и разни такси в размер на 18.32 Евро. Платих ги чрез Virtual Visa от Банка ДСК и зачаках… . След известно време видях в ДСК Директ-а (електронното банкиране на Банка ДСК), че имам известна сума пари по виртуалната сметка. Тъй като там не държа никакви средства от съображения за сигурност, се учудих и се замислих защо са там. Сумата ми беше позната и тя беше еквивалента в левове на 18.32 Евро. Не след дълго получих и email, в който се казваше, че не могли да изтеглят сумата от сметката ми да се регистрирам отново с друга карта, във възможно най-кратък срок (до 3 дни). Срока за регистрацията вече беше изтекъл и нови заявки не се приемаха, но все пак аз получих втора възможност.

Въоръжен с Виза с billing address в Аляска реших да направя повторното плащане. Поради липса на интернет използвах +359891000 (CSD на Глобул) и за 30 минути успях да стигна до извода, че не мога да си поръчам Windows-a, в различна държава от тази в която е издадена кредитната карта. Като отчаян последен опит се опитах да платя отново с моята Virtual Visa. Разбира се резултата беше същия, като разбрах това около 3 седмици след регистрацията, като получих email с обяснение за невъзможността да получа желаната стока. Прежалил бях сумата, след като веднъж ми я бяха върнали, реших че всичко е свършило. За мое учудване два месеца след като съм се регистрирал сумата ми беше върната по сметката. Не знам каква е причината, явно наистина не е била получена, а е била някъде в междубанковото пространство и след като не е намерен рецепиент ми е била върната по сметката.

Важното е, че ще карам на XP. Замислих се дали да сложа една Федора, но работата ми из разни офиси и фирми ме принуждава да използвам Windows. Да използвам две системи за работа не е никак удобно поне, аз не мога да намеря удобство в това и затова за момента оставам само с комерсиалната операционна система – тази на Microsoft.

Powered by ScribeFire.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.