Вече съм бакалавър по маркетинг


Вчера си взех държавния изпит за бакалавър специалност „Маркетинг“. Отгоре на всичко ме наградиха с ПРИЗНАНИЕ за резултата от изпита. Е, второ място, но все пак отразено. С други думи имам 6 на изпита и май-май вече съм бакалавър, остава да ми дадат и дипломата, която за момента не виждам какво предназначение ще намери. Най-важното е че през последните 4 години научих доста и това по никакъв начин не може да се отрази в дадена хартийка.

Powered by ScribeFire.


3 Отговори на “Вече съм бакалавър по маркетинг”

  1. Е, па… честито да ти е:) На мен другата седмица на 13-то число ми почват първите очни по „маркетинг“ в ПУ… надявам се и аз да науча предостатъчно неща, а като си гледам програмата, имам дори и „онлайн маркетинг“ под няколко форми. Силно ме съмнява да науча нещо повече от това, което съм набрал досега в практиката, но все пак е нещо. Ти някакви конкретни ползи усещаш ли вече от маркетинга в уебирането?

  2. Да ти кажа доста неща ми светваха още докато бях студент. Все по-често правя връзка с нещата които срещам в уеб. Като цяло предпочитаме всичко да изчислим и да направим изводите си на база някаква стойност, а не да развиваме локуми и да гадаем какво ще се случи на пазара, пък бил той и в мрежата. Както ще разбереш, повечето от Маркетинговите специалисти на запад, разичтат именно на проучванията и изследванията на резултатите от тези проучвания отколкото на нюх или късмет.

    Например в интернет много добра възможност се дава за сегментиране, таргетиране и позициониране на продуктите, получава се много по-лесно отколкото на другите пазари. Същото важи и за набирането на информация, чрез една регистрация или дори чрез следене на посещенията получаваш една доста ценна инфорамция за твоите клиенти, която няма как да знаеш ако работиш на друг пазар и не си поръчаш проучване и ангажираш допълнително клиентите и потенциалните такива с демографски въпроси например.

  3. браво Башев.Аз също уча същата специалност.. ся съм 2ра година.. но и на мене не ми ясно много много за кво ще ми е тая диплома,но като цяло научавам доста нови и интересни работи.Сега трябва да видя теб как ще се ориентираш. :-) а междо другото шибаната виша математика… адвам я взех.. :-).Мъро успех и на теб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.