Кандидатстване за работа и стажове


От началото на април месец се занимавах с подготвяне (обновяване) на автобиография, писане на мотивационни писма и кандидатстване за летни стажове, които се явяват задължителни за всички четвъртокурсници на които им предстои да положат държавен изпит по специалността.

Желана позиция: длъжност в отдел маркетинг
Предпочитани градове: без претенции

Подадени кандидатури:

  • Нестле България (за София)
  • Фикосота или Теси (за Шумен)
  • Загорка АД, отдел Хайникен (за София)
  • Данон Сердика АД (за София)

Няколко дни преди крайния срок за подаване на документи (който срок се удължава непрекъснато), ми се обадиха от Нестле България с примамливото на пръв поглед предложение за едногодишен стаж в компанията с перспектива за бъдеща съвместна работа при удовлетворителни резултати по време на стажа.
Не се явих на интервюто, не бях убеден, че ще успея да „издържа“ входящия тест по Английски език. Съжалявам, че не отидох, опитах се да поправя грешката си, но без успех.

Следва един период на затишие в който аз си направих програмата за прекарване на лято без да стажувам.

Последва обаждане от Фикосота или както вече се казва „Теси“. Отидох на интервю в Шумен, където бях един от трима допуснати.  Много добро посрещане и отношение от г-н Христо Стоянов (HR) и Тодор Лилов (директор Маркетинг). След едночасовото интервю се прибрах с уговорката да се чуем в края на седмицата (интервюто беше в понеделник) за да ми съобщят какво са решили след като минат интервютата и на останалите двама кандидати. Не чаках дълго още в срядата ми се обадиха с приятната новина, че съм одобрен за стажантска програма във компанията. Последваха няколко email-а (с които имахме проблем с получаването) с уточнения в резултат на което на 18 юни е моят първи работен ден в отдел „Маркетинг“. Изпълнен съм с положителни очаквания и готов да работя усърдно.

Междувременно, след като вече знаех, къде ще стажувам отново ми се обадиха от Нестле България с второ предложение, понеже имало две места в отдел Маркетинг и аз съм кандидатствал преди за такова място. Отказах за втори път, поради очевидни причини – поел съм ангажимент към Теси.

В еуфорията по заминаването (която въобще липсва) снощи се разбра, че брат ми се прибира с  месец и половина по-рано от Финландия, което отново промени плановете ми за заминаване от Свищов за Шумен в понеделник сутринта.
Актуалния маршрут е Свищов – София (събота) и София – Шумен (понеделник).

Надявам се стажа да бъде полезен за мен и да мога да науча интересни неща, които да използвам в бъдеще при професионалната си реализация, а може да ме вземат в Теси за посоянно, знае ли човек.

Powered by ScribeFire.


2 Отговори на “Кандидатстване за работа и стажове”

  1. Здравейте, дали може да споделите впечатления от стажа. Аз съм от Шумен и моят син също искаше да кара стажа си във Фикосота, но от Човешки ресурси ни казаха, че нямат и не са чували за летен стаж в тяхната фирма, камо ли пък платен. Благодаря

  2. Здравейте,
    много добра атмосфера. Колегите са компетентни и готови да предадат знанията си. Препоръчвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.