Photoshop и IE под Linux с помощта на Wine


Моя линукс с подкарани Photoshop и IExplorer
От няколко дни се мъча да си инсталирам Интернет Експлорър и Фотошоп под линукса и най-накрая успях. И двете програми вече са на компютъра ми :)). С малко трудности, но все пак успешно подкарах и Slice tool-a на GIMP-a. Много странно се чувствам, защото до преди няколко седмици стартирах линукс-а много рядко за по 10 минути на 2-3 дни, а сега това се случва с Windows-a. Когато съм под win гледам колкото може по-бързо да мина под линукс, не знам може би защото знам, че имам да инсталирам (да ровя и да се мъча да постигна нещо), но през последните 2-3 седмици толкова много време му отделих, че направо не мога да се позная. Не искам да съм категоричен, но предполагам, че споко ще се разделя с Редмънд-ската операционна система :). Много съм впечатлен от тоя линукс, защо ли толкова късно и аз се насочвам към това кеото всички хвалят и препоръчват.
За някой може това да е смешно, че се радвам на такива неща, но за мен си е постижение, защото съм новак в тази област (линукса), докато с windows най-малкото съм се мъчил повече време. :)

,

6 Отговори на “Photoshop и IE под Linux с помощта на Wine”

  1. Браво на теб. :) И поздравления – свикнеш ли с Linux, ще има да се чудиш как си търпял Windows толкова време. :) Пиши още впечатления в процеса на работа – ще бъде интересно.

  2. Windows-a си го харесвам аз като операционна система, но е платен :). Линукса ми допадна, особено защото не съм запознат с него и искам да го опозная, чета (доколкото ми позволява времето) и се ровя постоянно за да успея да подкарам всичките неща които са ми необходими за нормална експлоатация на компютъра. В момента се мъча да подкарам Инфрачервения порт за да си свалям снимките и да си синхронизирам бележника (това не знам дали ще може да стане) на телефона.

    Имам много да уча, но това не ме плаши. :))

  3. Много интересно и аз отдавна си ръчкам линукса но сега съм се ориентирал към Gentoo само ако можеш да ми кажеш как подкара експлорера и фотошопа ще съм ти много благодарен.

  4. Използвам Wine, като след това всичко става по познатия начин. Wine, автоматично асоциира (поне при мен) .ехе файловете, стартираш ги посредством него.
    конзолно изглежда така:
    wine "/wine/drive_c/Programs\ Files/Internet Explorer/IEXPLORE.EXE"
    Ще те предупредя, че понякога има проблеми с последните версии на програмите. Например не мога да подкарам Photoshop чийто версия е по-голяма от 7-ма :(. Такъв е случая и с продуктите на Macromedia след МХ студиото.

    За Интернет Екплорър-а наскоро попаднах пакетаie4linux, който също изисква wine, но Експлоръра работи много по-бързо отколкото пуснат през емулация и инсталиран ръчно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.