Google Browser Sync


Google Browser Sync е най-новия продукт на Google Inc. Този extension дава възможност на всички които използват Mozilla Firefox да синхронизират bookmarks (предпочитаните сайтове), история на посещаваните сайтове, бизквитки (cookies), състояние за отворени табове и прозорци със заредените страници и записаните пароли. За да изполвате тези възможности трябва да имате акаунт в Google, с който получавате възможност за използване на всички безплатни услуги на компанията. Безспорно синхронизирането на bookmark-овете.
Положенителните страни на това приложение са много и всеки ще ги оцени сам за себе си. Още с пускането на разширението започва да се говори и за отрицателни страни. Като такива могат да се включат публикуването на бизквитките (cookies) и записаните пароли на сървъра на Google. Друго предположение, е че качените на сървъра на google адреси на страници от историята или предпочитаните сайтове дава информация на Google за интересите на потребителите, какви сайтове.


3 Отговори на “Google Browser Sync”

  1. От една страна е перфектно като възможност да си имаш твоите си бележки навсякъде, защото знаеш, на работа едни адреси, у дома други, и като ти потрябва нещо, което го няма в момента, а е на друга машина… страхУтия. Но ме притеснява наистина факта, че те може (и съм почти убеден че ЩЕ.. )могат да гледат какво ми харесва, не че това няма в крайна сметка да ми помогне косвено, но просто не ми харесва… а и цялото това излагане на личната информация.

  2. Mене лично ме притеснява, че цялата информация те могат да я използват, и нека неми казват че не я използват, надали ще им повярвам.Аз лично веднъж в месеца си упдайтвам букмарксите в кащи и в работата!!

  3. В интерес на истината се оказах да ползвам екстенжъна, защото много често ме дразнеше и бавеше интернет връзката ми, когато включвам браузъра. Обиквено забиваше в неопределен момент.
    Ще търся алтернатива за съхраняване на bookmarks най-вероятно ще ги качвам на частен сървър и ще си ги синхронизирам без да използвам такива разширения като GoogleBrowserSync.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.