Google Browser Sync

Google Browser Sync е най-новия продукт на Google Inc. Този extension дава възможност на всички които използват Mozilla Firefox да синхронизират bookmarks (предпочитаните сайтове), история на посещаваните сайтове, бизквитки (cookies), състояние за отворени табове и прозорци със заредените страници и записаните пароли. За да изполвате тези възможности трябва да имате акаунт в Google, с който получавате възможност за използване на всички безплатни услуги на компанията. Безспорно синхронизирането на bookmark-овете.
Положенителните страни на това приложение са много и всеки ще ги оцени сам за себе си. Още с пускането на разширението започва да се говори и за отрицателни страни. Като такива могат да се включат публикуването на бизквитките (cookies) и записаните пароли на сървъра на Google. Друго предположение, е че качените на сървъра на google адреси на страници от историята или предпочитаните сайтове дава информация на Google за интересите на потребителите, какви сайтове.

3 comments to “Google Browser Sync”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. От една страна е перфектно като възможност да си имаш твоите си бележки навсякъде, защото знаеш, на работа едни адреси, у дома други, и като ти потрябва нещо, което го няма в момента, а е на друга машина… страхУтия. Но ме притеснява наистина факта, че те може (и съм почти убеден че ЩЕ.. )могат да гледат какво ми харесва, не че това няма в крайна сметка да ми помогне косвено, но просто не ми харесва… а и цялото това излагане на личната информация.

  2. Mене лично ме притеснява, че цялата информация те могат да я използват, и нека неми казват че не я използват, надали ще им повярвам.Аз лично веднъж в месеца си упдайтвам букмарксите в кащи и в работата!!

  3. В интерес на истината се оказах да ползвам екстенжъна, защото много често ме дразнеше и бавеше интернет връзката ми, когато включвам браузъра. Обиквено забиваше в неопределен момент.
    Ще търся алтернатива за съхраняване на bookmarks най-вероятно ще ги качвам на частен сървър и ще си ги синхронизирам без да използвам такива разширения като GoogleBrowserSync.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.