Reset


Имах проблем с един router в Испания и след като собственика му го рестартира започнаха наистина големите проблеми. Спря интернет-а и толкова никаква връзка нито със рутъра нито с каквото и да било. През останалата част от деня давах инструкции за подкарването на връзката по телефона, но безуспешно. На следващия ден със интернет през USB са подкарали интернет-а и се опитахме да съживим рутъра – с връщане на back-up, но уви не става, не приема back-up-а. След още няколко часа лутане и мъчене, успях да се докопам до рутъра и започнах да правя съчинение по картинка. Никакви настройки нямаше запазени, интернета ADSL въобще не беше настроен, а аз влизах през USB интернет-а с Remote Administrator и от там локално настройвам рутърчето. И то какво настройване – чета backup-a и по него се опитвам да възстановя всички настройки. След около един час преписване на настройки бях готов, записах конфигурационния файл и остана само да чакам да пуснат интернет-а през рутъра както си му е реда без да се ползва интернета през USB-то. За мое учудване всичко тръгна и след още малко ровичкане бях готов с всичко, подкарах си portforwardinga и днес само остана да се донастрои WLAN-a с което не мисля да се занимавам.
Имам изпит и ще оставя глезотииките които имам да правя с всичките машини там за след изпита (на 13-ти). Както е тръгнало може и да се явявам повторно на тоя изпит. :(

,

Един отговор за “Reset”

  1. Нямам думи, справи се отлично, направо го разби тоя рутър. Аз бях там и видях всичко. Ако те кефи може да го ресетнем пак, и мерси много разбира се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.