ThinkPad battery recall


Батерията на Thinkpad-a ми се скапа. :( Много неприятно ми стана, в момента в който изключех лаптопа си от ел. мрежата, той спираше. Беше неделя. Още същата вечер реших, че трябва да потърся начин да си ползвам мобилния компютър мобилно. Случайно видях в сайта на IBS, че има кампания по подмяна на дефектни батерии за лаптопи произведени след септември 2006 г. Проверих и с разочарование разбрах, че моя не попада в партидата.

Както казват обаче, надеждата умира последна и продължих да търся. След един доста продължителен search намерих линк във форум на lenovo за „малка“ партида батерии (само 206 хил.), в която малка партида за моя радост влиза и моята батерия.

Веднага попълних формата за регистрация и за подмяна на батерията БЕЗПЛАТНО и зачаках…

На другия ден реших да проверя в reseller-a на IBM – IBS Bulgaria, след като се свързах с техническия отдел, от там ми се обадиха и ми обясниха каква е цялата процедура по замяната на батерията. Много любезната служителка на IBS ми препоръча, ако поръчката се забави повече от една седмица, да се свържа с тях и те ще ми съдействат за по-бързото получаване на нова батерия. Бях очарован от добро обслужване.

Няма и 3 дни след като съм подал заявката и вече имах нова батерия. В процедурата се изисква да върна старата батерия обратно за сметка на Lenovo до техния център в Германия, чрез куриера с който тя ми бе доставена (DHL).

Като посетих офис на DHL от там, ми казаха че за да изпратя пратка за сметка на получателя е необходимо да имам потребителски номер започващ със цифрата 9. За съжаление не успях да намеря такъв в пакета който ми беше изпратен с новата батерия.

Започнах да звъня в IBS за да търся начин да върна батерията на Lenovo, въпреки че вече имам новата батерия. От там не успяха да ми дадат информация. След няколко разговора със различни служители на IBS, от техния сервиз ми се обадиха с предложение да оставя батерията в техния офис и те да да се погрижат тя да стигне до Германското подразделение на Леново. Отново много коректно и точно отношение от страна на Lenovo и IBS България.

Вече 2-ра седмица съм с новата батерия, която за нуждите ми държи повече време  (около 4:40 ч.) отколкото старата. За да достигна до време 5 часа и 48 минути. Като разбира се в случая бяха спрени: Wireless и Bluеtooth, а броя на стартираните процеси беше намален до рекордните 90. Цели 10 процеса убих. Имайки предвид, че Windows XP след инсталация има около 50-55 процеса.

Основния консуматор разбира се са:

  • Wireless
  • Bluetooth
  • Display

Един отговор за “ThinkPad battery recall”

  1. Искам да ти кажа за IBS. Батерията ми за ThinkPad R60 отказа след точно 2 години и 205 цикъла. Muerte. Не говоря за конспирацията с електрониката която заключва годни батерии. Та отивам и си купувам нова от IBS. Питам старата какво да я правя, ще я вземат ли да си я рециклират. -Ами не го вземаме. -Е в кофата ли да я хвърля?. -Ами ако ние я вземем дори да ви кажем че ще се рециклира, ще трябва да я хвърлим в кофата. Lenovo не приема нашите батерии. Та и за твоята замяна не знам колко са я пратили… почвам да се чудя дали да не я дам за едно „рециклиране“ и да и отпушат еепрома дето пречи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.