Глас


От няколко дни (дори седмица), навсякъде се говори за изборите в последната събота от месеца.
За втори път имам право на глас и за втори път ще се възползвам от него както трябва да направят и всички правоимащи. Но възникна въпроса: „Къде да гласувам?“ – студент който няма да се прибере в родното си градче за изборите. Разрових малко из интернет и попаднах на това:

Студентите и учениците, които учат в населено място, различно от постоянния им адрес, ще бъдат допускани до гласуване срещу заверена студентска книжка или ученическа карта.

Радващо е че процедурата толкова опростена и не е необходимо да е подават заявления, което би отказало много колеги да гласуват – заради бомащината. Може би странно, но сме в сесия и много малко хора биха отделили от времето си за да се занимават с подаването на заявления и по този начин се отказват от правото си на глас.
Радвам се че ще мога да гласувам без да имам проблеми и ще агитирам всички колеги около мен също да упражнят правото си на вот каквото и да е то. Нека всеки да вземе участие в избора на тези които ще управляват държавата в която живее, учи или работи.
Много неща изчетох по темата специално за тези избори и голяма част от младите хора не искат да гласуват. А в последствие мрънкат, че нищо не правело правителството. Когато не са участвали в избора нямат право да недоволстват, не мислите ли? В крайна сметка всичко зависи от самите нас и от желанието ни за успех. Когато то е достатъчно силно и желано, тогава ще успеем независимо от цвета на управляващите.
И както се казва в агитационната кампания за гласуване: „Който не гласува оставя другите да говорят вместо него. Гласувай! Има значение!“
Вашият вот е от решаващо значение.


3 Отговори на “Глас”

  1. Тъй, тъй.И аз за втори път ще гласувам. И наистина е дразнещо,тези, които не гласуват после да се оплакват,че държавата нищо не правела за тях. Вярно е, че с един глас няма да обърна света, но поне после, ако реша да мрънкам, ще имам пълното право на това – или „каква глупачка съм била,че си ги натресох тия“ или “ ем,така е ,акто не избраха моите „…Не че знам кои са моите, знам само кои НЕ са ;) Но и това е едно добро начало. Макар че мрънкащата позиция е позиция на слабия.А аз съм на 21 и ако сега не съм силна и ако сега не вяврвам, че мога да обърна света…кога?
    Поздрави :)

  2. ….аз ще гласувам за 3-ти път но не зная къде .Ако можеш да ми дадеш някаква информация ще съм ти благодарен!От Варна съм но уча и работя във В.Търново….

  3. По принцип ако не си студент (ученик), трябва да подадеш молба в общината, че искаш да гласуваш на друго място, а не по постоянно местоживеене.
    Ако си студент, просто си взимаш студентската книжка и личната карта и отиваш в избирателната секция която си избереш и имаш право да гласуваш, без да подаваш, молби, заявления или каквито и да се сетиш други документи предварително. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.