Хубавото време и гадните комари.


Вече от няколко дни (седмици) като изключим дните около Гергьовден времето е прекрасно. Всичко около нас е свежо и зелено, слънчеви лъчи се промушват между клоните на дърветата, прекрасни звуци издават птичките които са на всякъде.
Всичко е прекрасно докато не отворим прозореца и отварителните комари не ни обкръжат. Днес си бях отворил прозореца широко когато пред монитора взеха ми се мяркат, по-често и по-често гадните същества. И през ум не ми беше минало, че прозореца е отворен и ноща ще бъде „апетитна“ за моите гости. Факта, че се намирам на брега на дунава отежнява положението и трябва незабавно да се вземат предпазни мерки, защото в противен случай ще разказвам (като потърпевш) една от популярните истории в този край свързани с комарите, а именно: „Стоят си 4 комара над леглото ми и се чудят тук ли да ме ядат или да ме пренесат на по-удобно място“. Второто не би било проблем като се има предвид теглото ми.
Местната управа реагира на време и вече са разпръснали отвора за гадинките. Но все пак ще трябва да си сложа една мрежа и да се запася с известно количество Райд. :)


4 Отговори на “Хубавото време и гадните комари.”

  1. Ох почна се с нашествието на малките гадинки. Аз лично днес гоних 10 минути една муха мутант, даже след като я пернах един път якичко с кърпата, падна (разтресе глава) и пак литна. Грамадно животно беше…. котката напрау да се наяде с една такава муха, че и да си бурканира и за черни дни.
    Много ги мразя всякакви бръмчащи гадинки, особено като съм се съсредоточил да правя нещо и само ми бръмчат и бръмчат… ГРРР ! А да не говорихме, че ако искам някога да си поспя повече, гадните мухи почват да ми кацат по лицето… тогава най-много се нервирам и просто ставам ‘Вестникарчето'(по едноименния филм). А вече и да не говорим като вземат до оплюват екрана…. щото и толкова често го чистя…

  2. Аз пък нямам проблеми с комарите, въпреки, че съм близо до р. Марица тук в Пловдив. С мухите е същата работа… изобщо, никакви гадинки. Блажен живот ;)

  3. За екрана убивам хора, не само мухи :)) и за всичко около компютъра ми на което се личи, че са го плюли мухи.
    Niilo, ако искаш мога да ти пратя малко комари, да не ти правят компания. :)

  4. Еми аз съм от Свищов и мога да кажа,че не реагираха много много на време.Преди да пръскат мина доста време през което ,кгоато изляза и рояци комари тръгваха след мен.Представям си кво ще става на лято :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.